Chocolate Cupcakes كب كيك الشوكلاتة

Finally, my long search for The Perfect Chocolate Cake has come to an end and I proudly present these chocolate delights to you. The cake is so moist and fluffy, yet so dark and rich. The secret? Buttermilk and coffee! The acidity of the buttermilk gives this cake the desired moisture and the coffee brings out the natural flavor of the chocolate.

As usual with any cake, preheating oven ahead of time is a crucial step to achieve successful results. The oven must come to and stay at the proper temperature before placing the cake in the oven. This ensures even baking and allows baked goods to reach optimum texture and flavor.

I made cupcakes this time so I prepared 2 12-cup muffin tins and lined them with cupcake liners. You may butter and flour each cavity instead, but using cupcake paper makes much easier to remove the cupcakes and less mess to clean up.

Start by mixing the dry ingredients together in a large bowl. This will resemble a boxed cake mix but will taste much better. Mix the buttermilk, eggs and oil in a small bowl.

The recipe didn’t specify the type of cocoa powder to be used, natural or alkalized, so I used alkalized cocoa powder that I have been wanting to test out for a while. I found it in my grocery store and decided to give it a try.The second time I made this recipe, I ran out of cocoa powder so I mixed natural and alkalized and it turned out perfect. I guess it doesn’t really matter what type of cocoa powder is used in this recipe but always look for the best quality that suits your tatse.

I don’t usually brew coffee so I used instant coffee granules and poured boiling water over it. I let it set for a few minutes to concentrate the flavors.

Turn the stand mixer on medium and pour in the buttermilk mixture in a slow but steady stream until it’s all fully incorporated. Make sure to scrape the sides of the bowl as some of the batter may stick to the sides. See how rich and chocolaty it is?

Beat in the buttermilk until fully incorporated. Your batter will be very thin, runny and liquid like. Don’t panic, it will be perfect and moist once baked.

Yum!

Fill the cups to the middle. Do NOT go over the half as I did here. Mine overflew and the top of the cupcakes baked over the edges of the pan which resulted in a cupcake removal disaster.

Remove from oven and allow to cool for five minutes then remove cupcakes and place on a wire rack until completely cool.

Now they are ready for frosting.

Stay tuned for the best frosting recipe ever!

Chocolate Cupcakes

Recipe: Ina Garten

1 3/4 cups all-purpose flour

2 cups white sugar

3/4 cup alkalized (Dutch-processed) unsweetened cocoa powder

2 teaspoons baking soda

1 teaspoon baking powder

1 teaspoon salt

1 cup buttermilk

1/2 cup oil

2 large eggs

1 cup freshly brewed hot coffee or 1 tablespoon instant coffee + 1 cup hot boiling water

Method:

  • Preheat oven to 350 F. Place oven rack in the middle. Prepare 2 12-cup muffin tins by lining with cupcake liners.
  • In the bowl of your stand mixer or in a large mixing bowl, mix together flour, sugar, cocoa powder, baking powder, baking soda, and salt.
  • In a small bowl, whisk buttermilk, oil and eggs until you have a uniform mixture.
  • Brew coffee or pour a hot cup of water over a tablespoon of instant coffee granules. Let stand for a few minutes.
  • Slowly add the buttermilk mixture to the dry ingredients beating on medium-low speed until fully incorporated. Beat in coffee and mix well. Batter will be very thing and liquid-like.
  • Fill each cup half-way up and bake for 20 minutes or until tested done.
  • Remove from oven and allow to cool completely before frosting.

Note:

  1. I over-filled the first dozen; therefore, I assume you will have more than 24 cupcakes if you fill it half-way.
  2. For layered cake: bake in two 8 inch round pans or multiply this recipe by 1.5 and bake in two 9-inch pans.

تُعد الشوكلاتة من أحب النكهات لدى الجميع و يتسابق على تناولها الصغار و الكبار و لقد بحثتُ طويلاً و أختبرتُ الكثير من وصفات الشوكلاتة و لكن محاولاتي باءت بالفشل إذ لم أحصل على وصفة تجمع بين الهشاشة و الطراوة و اللون الداكن و النكهة المركزة. و الآن أنتهى البحث و أنكشف السر فنجاح كيكة الشوكلاتة يعتمد على وجود اللبن في المتحويات إذ أن حموضة اللبن تضفي طراوة و هشاشة لا توصف و القهوة تساعد على تركيز نكهة الشوكلاتة و إضفاء اللون الداكن و لا تقلقي فلن تستطعي أن تتذوقي القهوة على الإطلاق و لم يعرف أياً ممن تذوق الكيكة بوجود اللبن أو القهوة في المتحويات بل الشوكلاتة هي النكهة الأساسية و الوحيدة
الكثير من وصفات الشوكلاتة تستدعي إستخدام الكاكاو المعالج أو كما يسمى أو و لكن لم يكن نوع الكاكاو مذكوراً في هذه الوصفة فعملته بالكاكاو المعالج و سترين الصورة أعلاه و لكن في المرة التالية لم يكن لدي الكمية الكافية و قد جمعت بين الكاكاو الطبيعي و الكاكاو المعالج و مع ذلك كانت النتائج مبهرة كسابقتها و من المهم جداً إختيار أفضل جودة من الشولاتة و التي تتناسب مع ذائقتكِ و ذائقة من ستقدمي لهم هذا الكيك فقد يكون الفرد إعتاد على نوع من الشوكلاتة ذو جودة عادية فلا يستسيغ ذلك الشوكلاتة القوي جداً فلذا لا تعزفي عن الشوكلاتة الرخيصة إذا كنتِ لستِ من مستذوقي الشوكلاتة و لا تتردي في إقتناء الشوكلاتة الغالية إذا كنتِ من مستذوقي الشوكلاتة و أعتدتِ على جودة عالية

كب كيك الشوكلاتة

المصدر

المقادير
كوب و  ثلاثة أرباع الكوب دقيق أبيض متعدد الإستعمالات
كوبين سكر أبيض
ثلاثة أرباع الكوب بودرة كاكاو معالج
ملعقتي شاي كربونات الصوديم
ملعقة شاي بيكنج باودر
ملعقة شاي ملح
كوب لبن ثخين
نصف كوب زيت
بيضتان كبيرتان
كوب قهوة أمريكيىة  مغلية أو ملعقة طعام حبيبات قهوة فورية (نسكافيه) و كوب ماء مغلي

الطريقة

سخني الفرن بحرارة 350 فهرنهايت و ضعي رف الفرن في وسط الفرن
جهزي صينيتي (كب كيك) ذات إثنا عشر كوب بتغطيتها بالورق الخاص
ضعي الدقيق و السكر و الكاكاو و كربونات الصوديوم و البينكج بودر و الملح في وعاء عميق و أخليطها معاً. ستجدين أن لديكِ خليط يشبه خليط الكيك الجاهز
إخفقي اللبن و الزيت و البيض في وعاء صغير بإستخدام الشوكة حتى يتمازج جيداً
إذا لم تكن لديكِ قهوة جاهزة ضعي ملعقة طعام من حبيبات القهوة الفورية في كوب و اسكبي فوقه كوب من الماء المغلي و دعيه حتى يتركز
أضيفي مزيج اللبن إلى خليط الدقيق بالتدريج مع الخفق بسرعة متوسطة حتى يتمازج جيداً. أضيفي القهوة و استمري في الخفق و سترين أن الخليط سائل و ذو قوام خفيف و ذلك لكثرة السوائل فيه و لكن لا تقلقي فسيتحول إلى كيك طري و شهري بإذن الله
أملئي قوالب الكب كيك إلى النصف و لا تزيدي فوق النصف حتى لا يخرج الكيك خارج الورق
اخبزي الكيك في الفرن لمدة عشرين دقيقة أو حتى ينضج
اخرجيه من الفرن و دعيه يبرد تماماً قبل التزيين
للتقديم: يرش بالسكر البودرة أو يزين بكريمة الشوكلاتة
ملاحظات : قد تحصلين على أكثر من 24 حبة لأني ملئت الجزء الأول بالخليط أكثر من اللازم
About these ads

9 thoughts on “Chocolate Cupcakes كب كيك الشوكلاتة

  1. These are the best chocolate cupcakes I have had in my life and mind you I am not a big fan of chocolate. These just melt in your mouth and so intensely delightful. The recipe for these is a treasure that needs to be safeguarded.

  2. Hey Cupcake Queen, where have you been? Miss your innovative recipes and awesome photography. Please keep it rolling!!

  3. My mouth is watering to try this!!!! Wish me luck I’ll be making them tomorrow for a little gathering we’ll be having with some friends. I’m sure they’ll love them.

So, what do you think? أخبريني عن رأيكِ؟

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s